Auto leasen/kopen

Een auto huren of een auto kopen. Tja, wat is wijsheid ??
Soms neemt men (verplicht) de lease-auto mee uit de vorige baan en soms denkt men dat het wel weer eens leuk is om een nieuwe auto te kiezen zonder daarvoor de volle bak neer te moeten tellen.
Als "kleine ondernemer" is leasen echter niet zo eenvoudig. Men betaalt snel de hoofdprijs en er moeten diverse zekerheden (vooraf) gegeven worden. Er zijn zelfs lease-maatschappijen die niet leveren aan kleine ondernemers. En er zijn banken die een auto aanschaffen niet financieren.
Heeft men die hordes genomen, dan is er nog het fenomeen "bijtelling". Wanneer is die nu wel of niet van toepassing ? Of kan er gewerkt worden met vergoedingen als het gaat om een eigen auto ?
Waar ligt het omslagpunt van de voor- en nadelen van eigen - of lease-auto ?

Iedere garagehouder kan u voorrekenen wat een auto per jaar kost en een vergelijk maken met lease, afgestemd op de praktijk die u aangeeft.

Wat wel handig is om te weten: na de personele kosten is de auto de tweede (!) kostenpost van een onderneming. Dat betekent dat het aandacht verdient !Geef hier de cijfers van het gewenste postcode-gebied:  


Er zijn geen bedrijven gevonden.

Zoeken
 


Publicaties

Voorbeeld automatische VAR 2010


VAR-aanvraagformulier


Invulinstructie VAR