Opdrachtgever

Een Opdrachtgever die één VAR-registratie wilt controleren kan gratis de details opvragen en verzoeken om op de hoogte gehouden te worden. Ook dat geschiedt gratis. Dat zit in de prijs van de bijdrage van de Zelfstandige.

Een Opdrachtgever die regelmatig (direct/indirect) gebruikt maakt van Zelfstandigen heeft er belang bij dat deze vooraf weet waar men aan toe is. Kan men ervan uitgaan dat alles safe is ?
Om "preventief" niet te laten uitmonden in "vertraging" kan deze Opdrachtgever een abonnement afsluiten waarbij men onbeperkt VAR-registraties kan controleren.
Voor wie is deze optie het meest geschikt ? Eindgebruikers, detacheerders, intermediairs, een ieder die met Zelfstandigen werkt.
Een voorbeeld van de hier bedoelde opdrachtgever: partij A maakt regelmatig gebruik van freelancers en wil even kijken of deze een VAR-verklaring hebben en in hoeverre die ook te gebruiken is in de te vergeven opdracht.

Er zijn ook Opdrachtgevers die niet afhankelijk willen zijn van het feit of de Zelfstandige nu wel/niet diens VAR-verklaring heeft laten vastleggen. Zij hebben dezelfde belangen als de "controlerende Opdrachtgever" uit de vorige prijsklasse: op tijd genoeg weten en zekerheden bewaken/controleren.
Deze Opdrachtgever wil zelf de signalen van een systeem aangereikt krijgen waarbij men ook zelf onderhoud kan uitvoeren op de VAR-gegevens.
Voor wie is deze optie het meest geschikt ? Met name voor intermediairs en softwarehuizen die structureel gebruik (willen) maken van de inhuur van Zelfstandigen.
Een voorbeeld hiervan: partij A maakt regelmatig gebruik van freelancers en wilt van hen de VAR-verklaring hebben die actueel is om deze op te kunnen slaan om zo niet meer verrast te kunnen worden door foute interpretaties.
De Zelfstandigen van deze Opdrachtgever én de Opdrachtgever worden automatisch, volledig, tijdig geïnformeerd, kunnen acties bepalen en voldoen aan meldings- en informatieplichten.

Terug
Zoeken
 


Publicaties

Voorbeeld automatische VAR 2010


VAR-aanvraagformulier


Invulinstructie VAR