Organisatie

VAR-register.nl is een initiatief van Karl van der Horst. Karl is sinds 1985 gespecialiseerd op het gebied van arbeids- en verbintenisrecht en heeft aan de basis gestaan van diverse ondernemingen, veel regelgeving en beleidsregels. Vandaag de dag houdt hij zich bezig met het instrueren van bedrijven bij inhuurprocedures en het verzorgen van de juiste contracten en het afdekken van inhuurrisico's. Karl is oprichter/eigenaar van The Compliance Factory BV en (mede-)oprichter/eigenaar geweest van AllStream Nederland BV, Source Automation BV, Avalix NV, Datapool Plus BV en nog enkele succesvolle ondernemingen op het gebied van HR, Recruiting en Detachering.

De missie van VAR-register.nl is een oplossing aan te bieden die Zelfstandigen en Opdrachtgevers in staat stelt sneller essentiŽle informatie beschikbaar te stellen.

De visie is dat de VAR-verklaring een prominente(re) rol speelt bij het wel/niet inzetten van Zelfstandigen.
Daarmee ontstaat de behoefte bij Opdrachtgevers (Eindgebruikers, Softwarehuizen, Intermediairs, etc.) om geÔnformeerd te worden en te blijven als het gaat om de geldigheid van de verklaring.

De strategie is het aanbieden van een internet-applicatie. Dat biedt de mogelijkheid om, waar men ook is, inzage te geven waarvoor de VAR-verklaring is uitgereikt en hoe de inkomsten gekwalificeerd kunnen worden.

De uitvoering: data wordt centraal vastgelegd, hetgeen een enorme winst is als het gaat om verzendkosten, tijd, controles, etc. Door de organisatie zullen zaken afgehandeld worden als (centrale) identificatie, bewaking geldigheid en wijzigende regelgeving. 

De acties en wijzigingen die dit met zich meebrengt is een administratie op zich.
Om daar nu alle Opdrachtgevers/Zelfstandigen eigen voorzieningen voor te moeten laten treffen (elkander informeren, personeel aanwijzen, kennis vergaren, controleren, dossier aanleggen, etc.) lijkt de initiatiefnemers van VAR-registratie.nl te ver gaan.

Het register is een toegevoegde waarde die men gerust de collega-Zelfstandigen en Opdrachtgevers aan kan prijzen.
Zoeken
 


Publicaties

Voorbeeld automatische VAR 2010


VAR-aanvraagformulier


Invulinstructie VAR